2010. évi MNÜA pályázatok

Már 55.000 szociálisan hátrányos helyzetben élő személy támogatásáról döntöttek

A pályázatait benyújtási határideje folyamatos a pályázati keret kimerüléséig - de nem később mint 2010. szeptember 15-ig.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az eddig beérkezett kérelmek figyelembevételével már 55.000 szociálisan hátrányos helyzetben élő személy 1,3 milliárd Ft összegű üdülési támogatásáról döntött.
A napokban kapják meg a támogatásról szóló értesítő leveleket a pályázati kiírásnak megfelelő alacsony jövedelmű nyugdíjasok, a legalább két kiskorú gyermeket nevelő munkavállalók, a fogyatékossággal élők és a szakiskolai tanulók.
Az 5.000-15.000 Ft közötti önrész vállalását egyre több együttműködő civil szervezet, alapítvány, szakszervezet, önkormányzat vagy támogató családtag biztosítja a pályázó részére. A 25.000 - 40.000 Ft összegű üdülési csekkel a támogatott személyek közel 15 ezer belföldi szolgáltatónál pihenhetnek, üdülhetnek, kikapcsolódhatnak, művelődhetnek.
Az alapítvány évről évre egyre nagyobb forrást biztosít saját gazdálkodásának eredményéből a szociálisan hátrányos helyzetben élők üdülési támogatására. A kérelmezők a 2010. évben 3,2 milliárd Ft üdülésicsekk támogatáshoz juthatnak pályázati úton.
Az alapítvány továbbra is várja a szociálisan hátrányos helyzetben élők pályázatait, mivel annak benyújtási határideje folyamatos, a pályázati keret kimerüléséig - de nem később mint 2010. szeptember 15-ig - tart.

A pályázatok részletes kiírásai és pályázati adatlap megtalálható a közlönyökben, az ügyfélszolgálati irodákon, Tourinform irodákban, az együttműködő civil szervezeteknél és a www.uduelsicsekk.hu web-oldalon.