CONSILVA - Council of European Foresters

Erdészek Nemzetközi Találkozója a romániai Félix-fürdőn
2016. szeptember 7-10 között

Szeptember 8-án 8:30-kor a Hotel International - Băile Felix-ben tartják az Erdészek Nemzetközi Találkozója megnyitóját. Az ülés résztvevői az Erdészek Nemzetközi Találkozója meghívott küldöttei.

10:00-kor megnyitják szálloda halljában a nemzetközi fotó, grafika és könyv kiállítást az erdő témakörében 10:15-kor kezdődik a CEF Igazgatótanácsa és tanácsadó csoport szakértőinek a nyitott plenáris ülése

Ezt követően kerül sor a "Fidelis Silvarum" díj átadására. - 12:00 –től kezdődően sajtótájékoztatót tartanak Az ebédszünetet követően, 15:00 - 18:00-ig nemzetközi tanácskozás zajlik „Erdők kezelése az európai országokban" címmel. Résztvevők az Európai Erdészek Tanácsa vezetőségi tagjai, a tanácsadó csoport tagjai, Forest Europe (AGFEE) szakértői, az európai országok erdész küldöttségeinek tagjai, a különböző az európai intézmények küldöttségeinek tagjai, a román Akadémia tagjai, a román Mezőgazdasági és Erdészeti Tudományos Akadémia tagjai, a Consilva Holding Tanács vezető tagjai és a román kormány képviselői.

A delegációk sportoló tagjai számára, akik részt vesznek Consilva Kupán 10:00-kor kezdődik a Nemzetközi Sport Verseny, a "Consilva Cup" ( a sportágak: labdarúgás, sakk, asztalitenisz, darts, kártya, társasjáték)

Szeptember 9-én folyatódnak az egész napos sportversenyek. 18.00-kor kerül sor a „Consilva Cup" győzteseinek a díjátadására, majd 19:30-kor kezdődik az ünnepi vacsora.

A találkozón az EFDSZ küldöttséggel képviselteti magát, Dudás Péter elnök és Górász László főtitkár személyében. A magyar küldöttség tagja még Kovácsevics Pál főerdőtervező, aki az „Erdők kezelése az európai országokban" című szimpozionon tart előadást, valamint Zétényi Zoltán, az Erdészeti és Faipari Híradó főszerkesztője.