EFDSZ elnökségi ülés Monoron (ForestPress)

2016. június 18. – Az Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete elnöksége kihelyezett ülést tartott 2016. június 16-ikán a NEFAG ZRT Monori Erdészeténél.

 

A megjelenteket Kindla Norbert erdészeti igazgató köszöntötte. Dudás Péter elnök arra kérte az igazgatót, hogy említsen néhány dolgot, ami a leginkább foglalkoztatja az erdészet dolgozóit. Az igazgató a megszűnő illetményfa juttatást említette. Szóba került még az egyenruha körüli rendezetlenség, valamint az oldalfegyver iránti igény. 

Az elnökségi ülés nem volt határozatképes, és az ülés tervezett napirendjén a következő témák szerepeltek: Az EFDSZ VII. Kongresszusának értékelése, és az ebből adódó tennivalók; a munkatervben szereplő, és le nem zárt vagy felfüggesztett témák áttekintése, többek között az Ágazati Kollektív Szerződés (ÁKSZ) munkabizottság felállítása és feladatainak meghatározása, valamint az EFDSZ vagyonával való gazdálkodás kérdése; a tagnyilvántartás állása és az adatszolgáltatás; tájékoztató a Szakigazgatás átszervezésének állásáról; döntés a romániai sportnapon való részvételről; tájékoztatás a Nyugdíjasok Országos Képviselete legutóbbi üléséről; tájékoztatás a XX. EFDSZ Sportnapok szervezésével kapcsolatban; beszámoló az ERFA Híradó helyzetéről valamint az elmúlt időszak eseményeiről.

Dudás Péter elnök emlékeztetett, hogy korábban elhalasztották az ÁKSZ munkabizottság felállítását. Ebben a kérdésben a FAGOSZ-szal kell egyeztetni. 

A szakigazgatás átszervezésével kapcsolatban elhangzott, hogy ez megszűnéssel és beolvadással valósul meg. A hatósági feladatok a NÉBIH Központból a kormányhivatalok szintjére kerülnek. Sok minden még képlékeny, a következmények felmérése folyik. A fogadóhelyre a bértömegnek csak a 80 százalékát vihetik át a szervezeti egységek, amiből létszámcsökkentésre következtetnek a vezetők.

 

A szeptember 7-9 között a romániai Félixfürdőn rendezendő sportnapokon az EFDSZ labdarúgócsapattal és néhány egyéni versenyzővel képviselteti magát.

Az ülésen részt vett Dudás Péter elnök, Górász László főtitkár, Benei Béla és Mézes Lajos elnökségi tag, Gilicze Péter a nyugdíjas bizottság vezetője, Zétényi Zoltán, az Erdészeti és Faipari Híradó főszerkesztője, valamint Branner Erzsébet és Becker Mária.

 

 

 

 

 

 

Az ülés végeztével a résztvevők megtekintették a Kis-Strázsa hegy tetején 2002 őszén elkészült modern kilátót és az oda vezető tanösvényt. (zé)