EFDSZ - MÉDOSZ szakszervezeti koalíciós együttműködés

A Fa-, Bútoripari és Erdészeti Ágazati Párbeszéd Bizottság (FBE-ÁPB) munkavállalói oldalán az ágazatot képviselő két szakszervezet koalíciós együttműködésben állapodott meg.

Az Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete (EFDSZ) és a Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete (MÉDOSZ) megállapodott abban, hogy koalíciós együttműködés keretein belül, „Erdészeti Munkavállalói Koalíció” elnevezéssel kívánja folytatni tevékenységét az Ágazati Párbeszéd Bizottságban.

A megújított együttműködés kiterjed a Fa-, Bútoripari és Erdészeti Ágazati Párbeszéd Bizottságon belüli jogosultságok közös gyakorlására valamint a bizottsági döntésekhez való konszenzusos hozzájárulás kialakítására. A kölcsönösség elve alapján járnak el a koalíció képviseletére vonatkozóan az ÁPB működése során is.
Az Erdészeti Munkavállalói Koalíciót létrehozó szervezetek többek között kinyilvánítják, hogy tevékenységük során továbbra is elkötelezettek az ágazati szociális párbeszéd eredményes működtetése iránt. Az ágazati párbeszédben vállalt szerepük a párbeszédben résztvevők érdekeinek kölcsönös elismerésén alapul és arra törekednek, hogy az ágazat és az ott dolgozó munkavállalók érdekeit érdemben és felelősséggel tudják képviselni.
Az együttműködés ágazati párbeszéd szinten eddig is működött az ágazat szakmai és munkaadói szervezeteivel. A megújuló Bizottságtól az EFDSZ azt várja, hogy az eddig még megoldatlan kérdésekre a résztvevők közösen tudjanak válaszokat adni. Ezek közül ki kell emelni az ágazati bérelmaradások ügyét és az Ágazati Kollektív Szerződés megújításának előre haladását is.
/EFDSZ/