Miniszteri látogatás a Soponyai Vadfeldolgozó üzemben

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter üzemlátogatást tartott a VADEX Mezőföldi Zrt. Soponyai vadfeldolgozó üzemében.

Látogatásának célja az volt, hogy megismerkedjen a hazai vadhús felhasználás, feldolgozás és forgalmazás, valamint a vadhús közétkeztetésbe juttatásának lehetőségeivel, a hazai vadhús fogyasztás növelésének lehetőségeivel.

Dr. Fazekas Sándor elmondta, hogy a 22 erdőgazdaság feletti tulajdonosi jogokat gyakorló minisztérium elkötelezett az állami szektorban képződő vadhús árualapnak az állami feldolgozókba juttatásában és a belföldi feldolgozásban. A megnövekedett árualap a jelenlegi piaci helyzetben biztonságosan értékesíthető, ezért kapacitásbővítésre van szükség. A minisztérium és a társaság között megkezdődtek az egyeztetések egy új vadfeldolgozó üzem létesítéséről.

A VADEX Mezőföldi Zrt. bemutatta Dr. Fazekas Sándornak az oltalom alá vont "Erdei Delikátesz" üzletlánc első üzletét és annak választékát is. A társaság elsősorban az állami tulajdonú erdőgazdaságok, majd további vállalkozások, őstermelők bevonásával lehetővé kívánja tenni az arra jogot szerzők részére az "Erdei Delikátesz" védjegy használatát. A védjegy használatának biztosítása http://www.fataj.hu/2015/04/304/vadex.jpgalapja és kiindulópontja kíván lenni egy országos, erdei delikátesz termékeket értékesítő üzlethálózatnak. A termékkör az adott területre jellemző vadhús-, és feldolgozott vadhús, és vadhúskészítmények mellett olyan tájjellegű áruk széles köre, amelyek hazai, helyi erdei nyersanyagokból, alapanyagokból készültek és amelyek az adott földrajzi, termőhelyi, feldolgozási sajátosságokat, adottságokat képviselik.

 

Forrás: VADEX Zrt.