Erdészeti szakmunkás verseny döntője

Magas színvonalon zajlott le, 2015.04.08-10.között, az Erdészeti szakmunkás Szakma Kiváló Tanulója Verseny Országos döntője, amelynek szervezője a Nemzeti  Agrárgazdasági Kamara volt.

 A verseny helyszíne és egyben a házigazdája az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola és Kollégium. A verseny témakörei a következők voltak: erdészeti erő- és munkagépek, faanyagmozgatás, erdőművelés, vállalkozási ismeretek, fakitermelés, gallyazás-darabolás, vadgazdálkodás, erdészeti alapismeretek, erdei növények.

A versenyen részt vett az ásotthalmi, a szőcsénypusztai iskolák 2-2  csapata, míg a hajdúböszörményi és a mátrafüredi iskolák 1-1 csapata. A csapatonként benevezett 4 fő előzetes válogatás után került kiválasztásra. A magas színvonalú versenyt az ásotthalmiak nyerték.

A verseny valamennyi résztvevője tárgyjutalomban részesült. A győztes  és a kiemelkedő eredményt elérők nagyobb értékű jutalmuk mellett  - 8 fő - az elért eredmények meghatározott százalékos teljesítménye alapján megkapták a  szakmunkás bizonyítványukat is.

A számos díjtatátadó között volt az Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete is.


Köszönet illeti a verseny kitűnő szervezéért a  Bedő Albert Erdészeti  Szakképző Iskola és Kollégium tanári karát és a munkájukat segítő munkatársaikat.