Dudás Péter

1948. október 22-én született Balmazújvároson.
Az általános iskolát Budapesten végezte, majd egy év előgyakorlat után, amelyet a volt Budapesti Erdőgazdaság Budapesti Erdészeténél, a Vadaskerti és Hárshegyi védkerületében töltötte, a Soproni Roth Gyula Erdészeti Technikumban végezte középiskolai tanulmányait 1964-68-ig.
Végzett erdész technikusként, 1968-ban felvették a Soproni Erdészeti és Faipari Egyetemre, melyet okleveles erdőmérnökként fejezett be 1973-ban. Később, munka mellett, szociológus diplomát is szerzett az ELTE Bölcsészkarán.
Az egyetem után az Erdőgazdasági és Faipari Tervező Irodánál (ERDŐTERV majd ERFATERV) dolgozott erdőfeltárási és mélyépítő tervezőként. Legemlékezetesebb munkái a Bánkúti erdészeti bekötőút és a Királyréti erdei vasút új, szélesebb nyomtávra történő tervezése.
Az ágazatot érintő kisebb átszervezések során előbb az Állami Erdőrendezések Műszaki Irodájához, majd két év múlva egy összevonással, az akkor alakuló MÉM Erdőrendezési Szolgálathoz került. Itt dolgozott ágazati tervezőként a több átszervezésen átesett intézménynél (később FM Erdőrendezési Szolgálat, majd Állami Erdészeti Szolgálat, MGSzH) 1979. április 1-től 2012. március 13-ig nyugdíjba vonulásáig. Köztisztviselő majd kormánytisztviselőként feladata volt az informatikai szolgáltatások szervezése hivatalán belül és kívül.
A szakszervezeti mozgalomba már a gyakornoki idő alatt belépett, majd az egyetem után munkahelyein rövid időn belül csoportbizalmi majd főbizalmi lett.
1985-ben a munkahelyén szb titkárrá választották, és ezt a tisztséget látta el főtitkárrá választásáig, 2009-ig. 2014-ben elnökké választották.
Az EFDSZ vezetésében alelnökként vett részt az 1993-as megalakulás óta. Előtte a MEDOSZ Erdészeti Szakosztályának is tagja volt 1985-től. Az  EFDSZ-t  képviseli az ÉSZT elnökségében.
Jelenleg elvált, három gyermek apja.