Bemutatkozás

Az erdész- faiparos szakmában hosszú múltra tekint vissza a munkavállalói érdekképviselet. Önálló ágazati szakszervezetté azonban csak 1993-ban alakult át az EFDSZ, a MEDOSZ szövetségéből történő kiválással. Főként az (állam)erdészet, az elsődleges faipar, és az erdészeti igazgatás, kutatás területén dolgozók vagy a köreikből nyugdíjba vonultak alkotják tagságunkat. A helyi érdekvédelmet  21 munkahelyi alapszervezet szolgálja.
Érdekvédelmi tevékenységünk kiterjed a partner munkáltatói és munkavállalói szervezetekkel együttműködve a foglalkoztatás, a bér és juttatások, a szociális segélyezés területére. Figyelmet fordítunk a nyugdíjasaink helyzetének javítására is.
Törekvésünk, hogy működő kapcsolatot tartsunk fenn a Földművelésügyi Minisztérium illetékes vezetőivel, a Nemzeti Munkaügyi Hivatallal, a munkaadói szövetséggel, az ágazati szakigazgatás, oktatás-kutatás és a szakma különböző szervezeteivel.
Rendszeres kiadványunk, az Erdészeti és Faipari Híradó negyedévenkénti megjelentetése mellett, az "efdsz.hu" honlapon is elérhetők szervezetünk eseményei.
A honlapon megtalálható információk rólunk, szakmánkról szólnak. Igyekszünk hozzájárulni a munkavállalók tájékoztatásához azokon a területeken, amelyek közvetlenül őket vagy környezetüket érintik.
Céljaink közé tartozik még tagságunk megtartása és további növelése érdekében, ágazati kulturális és sportrendezvények kezdeményezése, szervezése.
Az EFDSZ teljes jogú tagja  az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) konföderációnak. Szervezetünk az Európai Erdészet Tanácsának (CEF) alapítói közé tartozik.